Inno Tähismaa • 12. november 2003 kell 15:57

Hansapank: kohtumine ministeeriumiga toimus konstruktiivses õhkkonnas

Hansapanga teatel toimus eilne panga juhtide kohtumine majandusminister Meelis Atoneniga konstruktiivses õhkkonnas.

Rohkem infot pank kohtumise kohta ei anna. Kohtumisel osalesid panga poolet Hansapank Eesti juht Erkki Raasuke ja panga Euroopa Liidu projektide juht Anne Sulling. ?Meie kohtumise eesmärgiks oli pigem vastastikune arvamuste vahetamine,? ütles Sulling pärast kohtumist.

Hansapank viitas kohtumise puhul ministeeriumi koostatud teatele, mille kohaselt kulges kohtumine igati konstruktiivses ja vastastikuse mõistmise õhkkonnas. Vahetati mõtteid EL struktuurvahendite teemal ja räägiti EL struktuurivahendite planeerimise majanduspoliitilistest küsimustest. Kõne all olid ka Eesti majandusarengu edasised väljavaated.

Ministeeriumi teatel räägiti kohtumisel peamiselt pangandussektori rollist struktuurivahendite rakendamisel. Kohtumisel vahetati arvamusi, kuidas korraldada finantseerimine ettevõtjatele kõige mugavamal viisil ning vähendades transaktsiooni kulusid. Ministeerium on skeemi välja töötamas ning mitmete asjalike tähelepanekutega saame arvestada.

Ministeeriumi tüli Hansapangaga lahvatas paar nädalat tagasi, kui pank kritiseeris valitsuse kava jätta riikliku arengukava projektist välja Euroopa Liidu abifondide investeeringud tootmisvahenditesse. Arengukava näeb ette investeeringuid nelja valdkonda: ettevõtluse arendus; infrastruktuur; teadus, arendus ja innovatsioon ning turism. Ministeerium süüdistas omakorda panka omakasupüüdlikkuses.

Hetkel kuum