• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA firmade kvartalikasumid tegid 19 aasta suurima hüppe

  USA Kaubandusministeeriumi andmeil kasvasid USA kompaniide kasumid kolmandas kvartalis võrreldes aastatagusega 30%, kirjutab Wall Street Journal.

  Tegemist on suurima kvartaalse kasumihüppega viimase 19 aasta jooksul ning võib esimest korda ajaloos viia USA kompaniide viimase aasta koondkasumi üle triljoni dollari (13,3 triljoni krooni). Valitsuse hinnangul täpsemalt 1,003 triljoni dollarini.
  Paljude kompaniide jaoks tähendab USA kiire majanduskasv (kolmandas kvartalis koguni 8,2%) ja produktiivsuse parenemine tugevaid kasumeid. Head kasumid võivad anda omakorda firmajuhtidele suuremat usaldust võtmaks tööle juurde uusi inimesi ja investeerimaks agressiivsemalt uutesse projektidesse.
  ?See annab alust uskuda, et majanduse paranemine on jätkusuutlik,? ütles investeerimispanga ökonomist James Glassman. ?Kompaniid juba palkavad uusi töötajaid ja minu arvates palkamistempo muudkui kiireneb,? lisas ta.
  Ka teiste näitajate alusel on kompaniide kasum viimase kuue kuuga märkimisväärses tempos kasvanud. Dow Jones Co poolt jälgitava 1489 ettevõtte koondkasum kasvas kolmandas kvartalis 133 mld dollarini ehk aastataguse ajaga võrreldes 70%.
  Tegemist on rahvusvaheliste raamatupidamisreeglite järgi arvestatud ning börsil noteeritud ettevõtete kvartalikasumiga, mis on Wall Streeti analüütikute poolt kohandamata.
  Wall Street Journali sõnul olid suurimad kasumikasvatajad energiatootjad ja finantssektor.
  Analüüsikeskuse Thomson First Call direktori Chuck Hill sõnul peaks Standard Poor`s 500 indeksisse kuuluvate firmade, mis jälgivad USA erinevate sektorite suuremaid tegijad, neljanda kvartali kasum näitama samuti kõva edasiminekut. Nimelt 25%.
  2004. aasta esimesel poolel peaks antud kogumisse kuuluvate firmade kasumikasv pidurduma 12% peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.