Hansa aktsial rekordist puudu 5 krooni

Peeter Stamberg 08. märts 2004, 00:00

Hansapanga aktsia tõusis reedel ligi kahe kuu suurima käibega tasemele, kus rekordist jäi puudu vaid viis krooni. Kogu börsil valitsesid valdavalt positiivsed meeleolud. Languses lõpetas vaid kahe kaubeldud aktsia ja erastamisväärtpaberi hind. Roheline värv oli kaheksa aktsia ja harva kaubeldava Hansa Capitali võlakirjade taga. Käivet tuli 99 tehingust ligi 99 miljoni krooni eest.

Hansapanga aktsia kerkis 86 mln krooni suuruse käibe juures 1,27%, 374,74 kroonile. Viimati oli Hansapanga aktsial sellest suurem käive tänavu 9. jaanuaril. Selle aasta 4. veebruaril saavutatud 379,74kroonisest rekordtasemest jäi seega puudu täpselt viis krooni. Pangaaktsiaga tehtud tehingutest oli näha, et ostmas olid eelkõige suurinvestorid. Vaid 16 tehingut 48st olid sellised, kus omanikku vahetas alla 1000 aktsia. Ostmas olid nähtavasti välismaised investorid, keda võis aktsia juurde meelitada neljapäeval uudisteagentuuri Bloomberg tehtud intervjuu Hansapanga juhi Indrek Neiveltiga. Neivelt oli intervjuus Baltimaade pankade suhtes optimistlik. Hansapanga aktsia on siinsel börsil vaieldamatu liider ja juhul kui välisfondid üldse pilgu Tallinna börsile suunavad, jääb see pidama 30 miljardi krooni suuruse turuväärtusega Hansapangale. Teiste kuraditosina börsiettevõtte turuväärtus kokku jääb juba alla 24 miljardi krooni.

Reedel suuruselt teise käibe andnud ning ka turuväärtuselt Hansapanga järel teist kohta hoidva Eesti Telekomi aktsia lõpetas 7,8 miljoni kroonise käibe juures 121,10 kroonil ehk samal tasemel, kus päev varemgi. Täna on aga oodata Telekomi aktsia väikest langust, kuna Londonis kaubeldi reede õhtul Telekomi hoiutõenditega dollarites tasemel, mis tegi aktsia hinnaks juba alla 120 krooni.

Möödunud ja ülemöödunud nädalal kirgi kütnud Baltika aktsia lõpetas eile üle hulga aja plussis, kerkides 5,98%, 19,40 kroonile. Kuna aktsiaga tehti vaid üks tehing (500 aktsiaga), siis tundub, et selleks korraks on halbade tulemuste tõttu rõivatootjas pettunud investorid müügi lõpetanud ning ka firma paranemisesse uskuvad investorid nädala lõpul aktsia vastu huvi ei tundnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing