Mälupulk riputab andmed kaela

Kuldar Kullasepp 01. aprill 2004, 00:00

Kümnete ketaste kaasaskandmisest on andmete liigutamine nüüd märkimisväärselt lihtsam ning ka stiilsem. Faile saadetakse ühest arvutist teise e-postiga, samas on kindlasti ka andmeid, mis võiksid kaasas olla kõikjal. Siin ongi arvuti USB-porti ühendatav mälupulk parim lahendus. Koos telefoni ning võtmetega on teda väga hõlbus kaela riputada. See on isegi soovitatav, kuna muidu võib väike andmekandja lihtsalt ära kaduda.

USB-mälupulga kasutamine on lihtne. Andmekandja tuleb ühendada vaid arvuti USB-porti ning kõik ongi valmis. Operatsioonisüsteemi Windows uuem versioon leiab seadme koheselt ning My Computer?i alla ilmub uus kõrvaldatav andmekandja (inglise keeles removable disc).

Mälupulk annab suure liikumisvabaduse inimesele, kel on vaja pidevalt erinevaid andmeid kaasas kanda. Üks mälupulk kaelas võimaldab päeva jooksul koguda kokku kõik vajalikud andmed, kaasas saab kanda näiteks presentatsioone, mida esitada kliendi enda arvutiga. Päeva lõpuks taas oma arvuti juurde jõudes saate kõik vajalikud failid arvutisse tirida ning pulgalt kustutada.

Esimese tõrke tekitab aga mälupulga maksumus. 128 MB mahutav USB-pulk maksab alates 700 kroonist. Väiksema mahuga seadmete hinnad algavad 400 kroonist. Kui peate endaga pidevalt kaasas kandma suurt infohulka ning kasutate pulka igapäevaselt, siis hind ei tundugi soolane.

Kui esimesed mälupulgad olid pelgalt andmekandjad, siis üha enam integreeritakse seadmesse ka teisi funktsioone. Paljude tootjate mälupulgad on ühtlasi ka MP3-mängijad ning raadiod, neid saab kasutada ka diktofonina. Mälupulgast on saamas seade, mida saab kasutada õige mitmekesiselt. Kindlasti saab sellega ka varsti helistada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing