Hiina suuruselt teine laenuandja pürib börsile

14. aprill 2004, 12:18

Hiina suuruselt teine laenuandja Bank of China otsib strateegilisi investoreid, millele järgneb riigi vanima laenuandja börsiletulek.

?Bank of China kiirendab strateegiliste investorite ja võimalike nõuandjate valimisprotsessi,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg riigile kuuluva laenuandja esindaja Wang Zhaowen. ?Me valimine endale strateegilised investorid välja juuni lõpuks.?

Aktsiate müümine välisinvestoritele aitab 1912. aastal loodud pangal müüa aktsiaid esimest korda avalikult. Wangi sõnul peetakse läbirääkimisi rohkem kui viie pangaga. Nende hulgas on Citigroup, Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc, Morgan Stanley ja UBS AG.

Hiina valitsus andis 26. märtsil pankadele Bank of China ja China Construction Bank kuus kuud aega reorganiseerumaks pankadeks mille aktsiaid võiks avaliku pakkumise korral turule tuua. Mõlemad pangad said möödunud aasta detsembris 22,5 mld dollarit riikliku abi, et vähendada oma halbade laenude mahtu.
Bank of China püüab viia halbade laenude osakaalu enne IPO korraldamist detsembriks 6%ni. Hetkel moodustavad halvad laenud 14,8% panga laenuportfellist.

Bank of China esimese kvartali tegevuskasum kasvas eile avaldatud pressiteate kohaselt 13,6 mld jüaanilt 17,4 mld jüaanini (27,4 mld kroonini). Netointressitulud kosusid aastaga 17%.

Hiina majapidamistel on sääste kokku 1400 miljardit dollarit. Maailma suuruselt kuues majandus kasvas möödunud aastal 9,1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing