24. mai 2004 kell 9:17

Ragn-SellsŽi möödunud aasta kasum oli 18,3 miljonit krooni

Jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells AS teenis 2003. aastal 147,1 miljoni krooni suuruse käibe juures 18,3 miljonit krooni kasumit.

Ragn-SellsŽi jäätmete taaskasutuse määr kasvas aastaga 25%, kokku käitles Ragn-Sells eelmisel aastal 1,4 miljonit m3 jäätmeid, millest 6 292 tonni suunati taaskasutusse.

'Möödunud aasta märksõnaks olid investeeringud ja taaskasutus,' lausus Ragn-SellsŽi juhatuse esimees Rein Leipalu. 'Jäätmekäitluse valdkonnas on keskkonnahoiu eesmärgil regulatsioon järjest kasvanud, mistõttu nõudmised jäätmekäitlejale on karmistunud. Ragn-Sells on suutnud uute nõudmistega edukalt kaasa minna ja seejuures säilitada oma efektiivsuse.' Ragn-SellsŽi käive kasvas mullu 2002. aasta 123,8 miljonilt kroonilt 147,1 miljoni kroonini ja kasum 10 miljonilt kroonilt 18,3 miljoni kroonini. Ragn-SellsŽi investeeringute maht oli möödunud aastal 16,4 miljonit krooni, mis on 2,5 korda rohkem kui aasta varem.

'Head majandustulemused võimaldavad sellel aastal investeeringuid jätkata,' lausus Ragn-SellsŽi finantsjuht Ivi Õunapuu. 'Suure muutuse tõi endaga kaasa 1.maist jõustunud jäätmeseadus, mis keelab näiteks ladestada sorteerimata jäätmeid. Edasised investeeringud on vajalikud selleks, et suurendada jäätmete taaskasutust, mille määr peaks lähiaastatel kasvama 10 protsendilt kuni pooleni kõigist olmejäätmetest.'

Käesoleval aastal investeerib Ragn-Sells 25 miljonit krooni, millest 5 miljonit krooni läheb vajalike hoonete ja ehitiste rajamiseks, 10 miljonit krooni kulub uutele sorteerimisliinidele ning 10 miljonit krooni täiendava kogumistehnika soetamiseks.

Rein Leipalu lisas, et jäätmekäitluse valdkonda ootavad sellel aastal ees mitmed muudatused, mis on seotud jäätmete taaskasutuse ja valikkogumisega. 'Üheks näiteks on tagatisraha süsteem taarale, mis puudutab otseselt kõiki tarbijaid,' sõnas ta. 'Jäätmekäitlus tuleb lähiajal meile kõigile lähemale. Kuigi tarbimine ja jäätmete teke järjest kasvab, peabmeie eesmärk olema anda meid ümbritsev keskkond oma lastele edasi paremas seisukorras, kui meie ta oma vanematelt saime.'

Hetkel kuum