Gea Velthut-Sokka • 9. juuni 2004 kell 9:03

Saksa muusikatööstus võitis kohtus esimese muusikapiraadi vastase kohtuasja

Saksa muusikatööstus võitis teisipäeval riigi esimese kohtuasja muusikapiraadi vastu.

Cottbusi kohus mõistis süüdi failijagamisprogrammidega muusika allatõmbaja, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

23aastane noormees mõisteti süüdi Kazaa ja teiste failijagamisprogrammidega muusika allalaadimises ja autoriõiguste rikkumises, teatas Deutsche Welle. Saksa föderaalse fonogrammitootjate assotsiatsiooni teatel peab nooruk maksma nüüd 8000 eurot trahvi ning katma ka kohtukulud.

See kohtuasi peaks assotsiatsiooni esimehe Gerd Gebhardi sõnul looma pretsedendi tulevaste sarnaste juhtumite tarvis, samuti peaks see olema hoiatavaks eeskujuks neile, kes soovivad illegaalselt muusikat alla laadida.

Fonogrammitootjad on kohtusse andnud 68 Saksamaal ebaseaduslikult muusikat alla laadinud inimest.

Saksamaal on internetipiraatlus vähendanud muusikatöösturite kasumeid 20 protsendi võrra, see on tekitanud tuhandete töökohtade kadumise. Kogu maailmas hinnatakse muusikapiraatlusest tulenevat kahjumit 1,96 miljardile eurole aastas.

Hetkel kuum