Peeter Raidla • 14. juuni 2004 kell 6:10

Üksikkandidaadid seljatasid Res Publica esinumbri

Üksikkandidaadina europarlamenti pürginud Marek Strandberg ja Georgi Bõstrov kogusid rohkem hääli kui Res Publica esinumber Urmas Reinsalu.

Strandberg kogus üksinda 5353 häält, samas kui Reinsalu poolt hääletas kõigest 4719 valijat. Enim hääli kogunute üldises pingereas hõivasid nad vastavalt 9. ja 12. koha.

Reinsalu poolt Res Publica valimiskampaaniasse kaasatud tippmodell Carmen Kass suutis koguda 2315 häält.Marek Strandberg on avalikkusele tuntud kui kurikuulsa rublamüügitehingu ning ajalehe Rahva Hääl seadusevastase erastamise üks osalisi. Viimastel aastatel on keemikuharidusega Strandberg tuntud kui Eestimaa Looduse Fondi juht.

Reinsalust kogus rohkem hääli teinegi üksikkandidaat, Maardu linnapea Georgi Bõstrov, keda tuleb aga siiski pidada pigem partei esindajaks. Eestimaa Ühendatud Rahvapartei liikmena, kuid valimistel siiski üksikkandidaadina esinenud Bõstrov kogus 6183 häält. Üldises pingereas oli Bõstrov oma tulemusega 7. kohal.

Hetkel kuum