Andres Kärssin • 25. juuni 2004 kell 8:48

Sideamet kohustab Elioni alandama sidumisteenuste tasusid oma võrgus

Sideamet tegi Elion Ettevõtted ASile kohta ettekirjutuse, mis kohustab Elioni alandama tasusid oma telefonivõrgus.

Sideameti teatel on võrreldes hetkel kehtivate Elioni tasumääradega näiteks kohalikul ja ühekordse transiidi tasandil signaali algatamise ja signaali lõpetamise uus tasumäär normaalajal ca 20 % odavam.

Ettekirjutuse täitmise tähtaeg on 01.08.2004.

Sideamet hindas olulise turujõuga ettevõtjast üldkasutatava telefonivõrgu operaatori sidumisteenuse tasude põhjendatust LRAIC metoodika alt-üles variandi põhjal. Kuna viimane põhineb majanduslikult efektiivseima telefonivõrgu mudelil, siis sunnib uus metoodika sidumisteenuse turul Elioni muutma oma tegevust efektiivsemaks ning pakkuda õiglasemaid sidumisteenuste tasusid.

Hetkel kuum