29. juuni 2004 kell 7:46

Nordea huvitub Skandiast

Nordea juhtkond plaanib panga eesmärke ambitsioonikamaks muuta ning huvitub muuhulgas kindlustuskontserni Skandia ostmisest.

Nii ütleb intervjuus Rootsi päevalehele Dagens Nyheter Nordea juht Lars G Nordström.

Skandaalidest räsitud Skandia puhul tahab Nordea aga esmalt veenduda, et halbade uudiste vool on lõppenud. ?Me ei ole Rootsi kindlustusturul kuigi tugevad, kuid tahaksime olla. Üks võimalus seda saavutada on ülevõtmise teel. Mis aga puutub Skandiasse, siis ei ole ma veel kindel, kas firma on piisavalt stabiilne. Enne kui me midagi kaaluma hakkame, peab see olema riskitsoonist väljast, et rohkem ebameeldivaid üllatusi ei tuleks. Pikaajaline säästmine, sealhulgas kindlustus, on aga valdkond, mis hakkab ja peab hakkama inimestele järjest enam huvi pakkuma,? ütleb Nordström intervjuus.

Kaks aastat Nordead juhtinud Nordström ütleb ka, et 2003. ja ka 2004. aastaks seatud eesmärgid on kätte saadud või realiseerumas, mistõttu tahab ta panga juhtkonnale teha ettepaneku järgmiste eesmärkide seadmise juba ambitsioonikamal tasemel.

Hetkel kuum