13. juuli 2004 kell 7:29

Inteli langus viis Nasdaqi kaasa

Inteli aktsia langus viis eile endaga kaasa ka Nasdaqi indeksi. Teised peamised indeksid lõpetasid päeva plussis.

Inteli aktsia hind langes eile 1,2 protsenti, 26,24 dollarile. Merrill Lynch soovitas pooljuhisektori aktsiad müüa ? Inteli varasem ostusoovitus alandati neutraalseks.

Läinud aasta Dow Jonesi indeksi parim aktsia Intel on sel aastal langenud 18 protsenti. Sel kuul on aktsia hind langenud 4,9 protsenti. Morgan Stanley ja Deutsche Bank on alandanud firma kolmanda kvartali käibeootusi viidates oodatust nõrgemale arvutijubinate nõudlusele. Lehman Brothers alandas läinud nädalal Inteli kolmanda kvartali ja kogu aasta kasumiootusi.

Nasdaqi indeks, mille väärtusest kaks viiendiku annavad arvutitega seotud firmade aktsiad, langes eile 0,5 protsenti, 1936,92 punktile.

S amp;P 500 indeks tõusis 0,1 protsenti, 1114,35 punktile. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,2 protsenti, 10 238,22 punktile.

Maailma suurima sularahaautomaatide tootja NCR (National Cash Registry) teatas oodatust palju suuremast kasumist. Analüütikud ootasid firmalt 0,18 dollarit kasumit aktsia kohta, firma teenis aga ilma erakorralist tulu arvestamata 0,35 dollarit kasumit aktsia kohta. Aktsia oli eile S amp;P 500 indeksis suurim tõusja, kerkides kümme protsenti, 51,81 dollarile.

Hetkel kuum