24. august 2004 kell 8:07

Börsikommentaar: ING Hansapanga analüüsid senisest vähemkasulikud

Hollandi panga ING analüütikute arvates on Hansapanga aktsia hiljutine tõus liiga kiire ja nad alandasid aktsia ostusoovituse hoia-soovituseks.

Soovitus ise on varasemast vähemkasulik, kuna see on dollaripõhine.

Mai keskpaigast on aktsia hind tõusnud 20 protsenti. Hansapanga aktsia kaupleb 12,7kordse prognoositud selle aasta hinna/kasumi suhte juures ja 2,9kordse raamatupidamisväärtuse juures. Aktsia kaupleb ING 12-kuu perspektiivis antud 7,20 eurose (112,66 krooni) hinnasihi juures.

ING näeb nüüd Hansapanga puhul sel aastal kiiremat laenukasvu (32% mullusega võrreldes), mis peaks olema kasumikasvu vedur. Varem ootas pank Hansapangalt 158,5 mln euro (2,48 mld krooni) suurust aastakasumit, nüüd aga 168 mln euro suurust kasumit (2,63 mld krooni).

ING muutis soovituste andmise metoodikat ? arvestades nüüd soovituste andmisel 12 kuu perspektiivis kogutootlust (aktsia hinna tõus + dividenditootlus) USA dollarite põhise absoluuttootlusena. Ostusoovitus tähendab seda, et aktsia tootlus dollarites oleks suurem kui 15%, müügil vähemalt ?5% ja hoiusoovitus nende kahe vahel.

ING soovituste arvestamine dollaripõhiselt tähendab nüüd kahjuks seda, et meie investoritel on nendest vähem kasu, kuna nüüd tuleb Hansapanga puhul hakata ka prognoosima dollari kursi liikumist. Kindlasti rõõmustab see samm aga dollaripõhiseid investoreid.

Hetkel kuum