15. september 2004 kell 13:43

BMW toob müügile esimese väikeauto

BMW esindaja United Motors esitleb sel nädalal esimest väikeautot, teatas ettevõte.

United Motorsi turundusdirektor Toomas Pärna ütles, et väikeauto turuletulek ja sisenemine uude segmenti tähendab väljakutset nii kvaliteetautode tootjale BMWle kui kontserni edasimüüjatele.

Tootja näeb väikeautode kasutajana eelkõige nooremat ja maksujõulisemat ostjat. BMW hakkab uue luukpäramudeliga konkurentidelt kliente püüdma, põhirivaalideks on VW Golfi kallimad mudelid, Audi A3, MB A klass ja Alfa Romeo 147. Arvestades BMW mudelite kõrget jääkväärtust ja madalaid hooldekulusid, võiksid 1. seeria potentsiaalseteks ostjateks tulevikus olla ka nõudlikumad Mazda 3, Peugeot 307, Opel Astra, Ford Focuse või teiste massiautode kliendid.

16 miljoni kroonise aktsiakapitaliga AS United Motors esindab BMW sõidukeid ametliku maaletooja ning diilerina alates 2000. aasta juunist. United Motorsi eelkäija AS ASC koostöö BMW Grupiga algas 1992. aastal.

United Motorsi käive oli 2003. aastal 268 ja kasum 5 miljonit krooni, firma müüs kokku 308 uut ja 184 kasutatud sõidukit.

Hetkel kuum