Põhjarannik: Toila veekeskuse ehitus algab lähiajal

11. oktoober 2004, 08:14

Toila sanatooriumi veekeskus, mis paneb rõhu saunamõnudele ja kümblusprotseduuridele, loodab uksed avada järgmisel kevadsuvel.

44 miljonist kroonist, mida ettevõtluse arendamise sihtasutus jagas hiljuti turismi tootearendusprojektidele, eraldati 10 miljonit krooni Toila sanatooriumi veekeskuse rajamiseks. Toetusteks makstav raha tuleb Eesti riigilt ja Euroopa Liidu tõukefondidelt, kirjutab Põhjarannik.

ASi Toila Sanatoorium juhatuse liikme Sulev Reelo sõnul on projekti eelarve 24 miljonit krooni, millest 14 miljonit on omafinantseering. 'Selles mõttes tuli see 10 miljonit õigesse kohta, et Euroopas üldjuhul doteerivad selliseid lõõgastusvõimalusi kohalikud omavalitsused. Ega veekeskused ei ole suure kasumiga töötavad ettevõtted. Eestis on need veel tänaseni omadega välja tulnud, aga juba siingi on kuulda olnud, et omavalitsus maksab peale.'

Toilasse kavandatav veekeskus tuleb 900 ruutmeetri suurune ja see ühendatakse sanatooriumi praeguse ujulaga. Veekeskusesse on planeeritud seitse sauna: eri temperatuuridega soome saunad, türgi saun, infrapunasaun ja leilisaun. Lisaks rajatakse laskumistoru, liumägi ja mullivannid. Olemasolevat ujulat hakatakse suuremal määral kasutama tervistavateks protseduurideks, näiteks vesivõimlemiseks.

Reelo sõnul käivad praegu läbirääkimised potentsiaalsete ehitajatega ja ettevalmistused ehituse alguseks. 'Töödega alustame ilmselt järgmisel või ülejärgmisel nädalal. Kui kõik laabub, avame veekeskuse kas tuleva aasta mai lõpus või juuni alguses.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing