Põlva Piim: kiusatus hinda tõsta avab rohelise tee Leedu piimale

21. oktoober 2004, 15:11

Põlva Piima juht Aivar Häelm ütles, et piimatööstuste kiusatus hinda tõsta avab rohelise tee Leedu piimale.

Lähimast Leedu piimatööstusest saab kilepiima Eesti kaubandusketti vedada viie tunniga. Leedus on piima tootmine odavam kui Eestis ja kui Eesti tööstused järsult hinda tõstavad, tekib oht, et kaubandusketid asuvad kilepiima sisse vedama Leedust. Erinevalt Eestist ja Leedust pole Lätis kilepiima tootmine levinud - piima eelistatakse kartongpakendis.

?See tundub üle mõistuse suur hinnatõus,? ütles Häelm Tallinna Piimatööstuse plaani kohta kergitada kilepiima letihinda ühe krooni võrra. Häelm lausus, et tahab hinnatõusu enne ära oodata, kui Põlva Piima edasise tegevuse otsustab.

?Ma ei välista hinnatõusu, suur (Tallinna Piimatööstus ? toim.) võib lubada äkilisi liigutusi,? rääkis Häelm. ?Tallinn ehk Kruuda Grupp on absoluutne liider, siis tuleb tükk tühja maad ning Rakvere või Valio.?

Häelmi hinnangul on väiksematel piimatööstustel vaja esialgu kiusatusele vastu panna ja vaadata, mis toimuma hakkab. ?Ma arvan, et toimub järjekordne samm Baltoscandia ühise piimaturu kujunemiseks, millest räägiti juba kolm aastat tagasi,? prognoosis Häelm.

Samas on teada, et Eesti elanikud suudavad kohalikust toodangust ära tarbida vaid poole. Teine pool tuleb nii või teisiti välja vedada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing