EPL: Sadamatasu tõus juba 1. jaanuarist pole võimalik

08. detsember 2004, 08:37

Kuna sadamatasude muutmine peab olema kuu aega ette teada, ei ole neid võimalik 1. jaanuarist kehtestada.

Probleemi lahendus on kukkunud majandusministeeriumi kahe ametkonna, veeteede- ja konkurentsiameti vahele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Veeteede ameti sadamate järelevalve osakonna juhataja Kaarli Noor ütles, et veeteede amet pole kompetentne sadamatasude tõusu hindama. ?Ootame selles küsimuses konkurentsiameti seisukohta,? ütles Noor. ?Meie tegeleme eelkõige sadamate ohutusega.?

Eile teatas konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos, et ametil ei ole veel selget seisukohta sadamatasude tõusu suhtes. Nende arvates võib suurtele tankeritele plaanitud kuni 50% sadamatasude tõus olla üle pingutatud.

Päevalehe andmetel kohtuvad täna majandusminister Andrus Ansip ja rahandusminister Taavi Veskimägi, et asja arutada. Teatavasti on rahandusminister olnud seisukohal, et sadamatasude tõus on põhjendatud; majandusminister omakorda on öelnud, et selline tõus on liiga kiire.

Sadama nõukogu liige Koit Uus on varem Päevalehes selgitanud, et pooleaastase viivituse tõttu uute sadamatasude kehtestamisel on sadam kaotanud 70 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing