10 jaanuar 2005

Pooled tummaks jäänud fikstelefonid taas töökorras

Elion on tööle saanud ligi pooled elektritoite puudumise tõttu katkenud telefoniühendustest, teatas ettevõte.

Elion on tänase ennelõuna jooksul tööle saanud ligi poole elektritoite puudumise tõttu katkenud telefoniühendustest. Täna kell 13.00 ei töötanud elektrikatkestuste tõttu veel umbes 15 000 telefoniühendust, mis on vähem kui 4 protsenti kõigist Elioni telefoniühendustest.

Kõige halvem olukord on Pärnumaal ja Viljandimaal. Kogu tänase öö ja päeva jooksul on Elioni töötajad käinud jaamades tühjenenud akusid vahetamas või neid diiselgeneraatoritega laadimas, et hoida vaatamata elektritoite puudumisele töös võimalikult palju telefonijaamu.

Samuti on tööle saadud enamik elektritoite puudumise tõttu katkenud interneti püsiühendusest, probleeme võib kohati esineda veel Pärnu-, Viljandi- ja Tartumaal.

Elion vabandab klientide ees voolukatkestusest tingitud sidekatkestuste pärast ning teeb kõik endast oleneva, et taastada side võimalikult kiiresti. Hädaabikõnesid numbrile 112 saab teha mobiiltelefoniga. Kui mobiilivõrgu levi puudub või võrk on üle koormatud, siis tuleb SIM-kaart telefonist enne numbri 112 valimist eemaldada, et hädaabikõne läheks mistahes olemasoleva võrgu kaudu.

Hetkel kuum