Tõnis Arnover • 12. aprill 2005 kell 9:57

Läänemere laevaliikluse intensiivsus sama suur nagu Inglise kanalis

Päevas liigub Läänemerel umbes 2000 reisi- ja kaubalaeva, neist sõidab sadamasse sisse keskmiselt 143 laeva, öeldi Londonis Briti-Soome kaubanduskoja seminaril.

Läänemere laevaliikluse intensiivsus on muutunud sama suureks nagu Inglise kanalis. Värskeima statistika kohaselt veeti 2003. a Läänemerel 400 miljonit tonni kaupa ja 28 miljonit reisijat, kirjutab Kauppalehti.

Seminaril tõdeti, et Läänemere keskkonnaohte suurendab tankeriliikluse kiire kasv.

Silja Line?i rahvusvahelise turunduse juhi Matti Oramani hinnangul jätkub Läänemerel reisijate arvu kasv. Ta ei usu, et odavlennufirmade tulek turule suudab vähendada Tallinna vahet sõitvate Silja Line?i laevade reisijate arvu.

Hetkel kuum