Ülo Toomsalu • 29. juuni 2005 kell 5:28

EPL: Ministeerium ei taha kulukat Jäneda mõisa

Kaunist juugendstiilis Jäneda mõisast võib saada ihaldusväärne müügiobjekt.

Jäneda õppe- ja nõuandekeskust (JÕNK) ootavad ees muutused, sest tänavu märtsis vastu võetud määruse järgi ei saa nõustamine olla riigiasutuse roll, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põllumajandusministeeriumi hallatava vara munitsipaliseerimise kõrval võib ühe variandina kõne alla tulla ka selle müük. See tähendab, et enampakkumisele lähevad nii 20. sajandi algul ehitatud Jäneda mõisa härrastemaja kui ka selle juurdeehitisena 1975. aastal valminud ja arhitekt Valve Pormeistri kavandatud Jäneda tehnikumi õppehoone.

?Jänedal on suhteliselt suur eelarvekulu, mis on seotud nii tegevuse kui ka hallatava riigivaraga,? möönis põllumajandusministeeriumi pressibüroo juhataja kt Iiris Saluri.

Põllumajandusministeeriumi asekantsler Ruve ?ank tunnistas, et hetkel ei ole sel teemal tehtud ühtegi otsust. ?Senisel kujul ei saa Jäneda ÕNK jätkata. Nõuandeteenistusega on tal üha vähem tegemist, vaja on viia vastavusse silt ja sisu,? selgitas ?ank. Meelsamini näeks ta, et Jänedal asuv riigi vara munitsipaliseeritaks. Sellise sooviga võiks ministeeriumi poole pöörduda ühinema hakkavad Tapa linn, Saksi vald ja Tapa vald, millega liitub ka Lehtse vald.

Hetkel kuum