Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lennujaam investeerib 800 miljonit

  ?Lennujaama investeeringute kogumaht järgneva kolme aasta jooksul on tõepoolest veidi alla miljardi krooni. Eesti maksumaksja tasku jääb sisuliselt puutumata, sest pika ja põhjaliku ettevalmistustöö tulemusena saame 860 miljoni krooni suurusest investeeringust ca 80% Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist,? märkis Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik. Ülejäänud 20% finantseerib lennujaam omavahenditest.
  Renoveerimis- ja laiendusprojekti käigus lisandub lennujaamal reisiterminalile ligikaudu 13 000 ruutmeetrit uut pinda, mis on hädavajalik pidevalt suureneva reisijate hulga heaks teenindamiseks.
  ?Meie prognooside kohaselt ületame detsembri lõpuks 1,4 miljoni reisija piiri,? ütles Loik.
  Arengukava kohaselt rekonstrueeritakse laienemistööde esimeses etapis lennuliiklusala. Samuti rajatakse spetsiaalsed õhusõidukite jäätumisvastase tõrje alad, pääste- ja tuletõrjeõppuste plats ning rekonstrueeritakse perimeetri tee. Paigaldatakse uued valve-, side­­-, elektri- ja automaatikasüsteemid, ehitatakse kaasaegsed õhusõidukite seisuplatsid ning laiendatakse ruleerimisteede võrku.
  Renoveerimisprojekti teise etapi eesmärk on viia lennujaama terminal vastavusse Euroopa Liidu nõuetega. Laienemistööde käigus pikendatakse terminali põhja- ja lõunaosa 18 meetri võrra ning ehitatakse välja kõiki väravaid ühendav ca 200 meetri pikkune galerii laiusega 27 meetrit. Rajatakse eraldi ootesaalid Euroopa Liidu ja Schengeni piirkonna reisijaile ning neile inimestele, kes lendavad väljapoole Euroopa Liidu piire. Märkimisväärselt uuendatakse reisijate ja pagasi lennueelseid julgestussüsteeme.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Nvidia pettumuse valmistanud prognoos pani aktsia kiiresti kukkuma
Nvidia teise kvartali käibeprognoos jäi ootustele miljardi dollariga alla, mis valmistas investoritele negatiivse üllatuse. See on järjekordne tõend selle kohta, et nõudlus elektroonika osade järele on pärast kaks aastat kestnud buumi jahenemas.
Nvidia teise kvartali käibeprognoos jäi ootustele miljardi dollariga alla, mis valmistas investoritele negatiivse üllatuse. See on järjekordne tõend selle kohta, et nõudlus elektroonika osade järele on pärast kaks aastat kestnud buumi jahenemas.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.