• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Stiilid ? moodne on retro uues kuues

  Paljud mäletavad ilmselt seda aega, kui auväärne, aga ikkagi klikiaegne mööbel, tigutiivanid ja toolid, vanad puhvetid ja kummutid ning muu vanakraam kodudest välja visati. Sisse toodi aga moodne saepurumööbel, lakiläikega seinakapid ning lakke riputati Estoplasti rõõmsavärvilised plastmassist valgustid.
  Minagi mäletan, kuidas seitsmekümnendate alul tekkisid koju kandilised ja ebamugavad punase katteriidega diivan ja tugitoolid ning lakitud kahetasapinnaline diivanilaud. Ka mööblil olid lakitud käetoed, mis kasutamise käigus aga tapipunnidest kergesti lahti tulid ja siis pidevalt küljest ära kippusid kukkuma. Loomulikult oli vanematel ja pisut kogukamatel inimestel raskusi, et end kitsasse neljakandilisse vormi pressida.
  Ja siis veel plastmassist valgustid. Must-valgete Vana Toomasega ehitud lampide aeg oli möödas, lakke riputati, seinale ja lauale pandi ümmargused või kandilised plastikust valgusandjad. Eriti popid olid lambid, kus pakist plastmasslehtedest tuli kokku panna pallikujuline laelamp. Mõni sai esimesel päeval hakkama, teisel võttis aga tunduvalt kauem aega.
  Helsingi messil nägin lampidesarja, mis koosnes vahega üksteise peale asetatud valgetest plastmassrõngastest. Kuidagi tuttav tundus. Lõpuks meenus, et sugulastel oli kunagi analoogne oran?i värvi laualamp, selle vahega ainult, et plastmassrõngad ei asunud paralleelselt üksteise peal, vaid olid painutatud kerge nurga alla. Perenaisele lamp kangesti meeldis, aga pani ka kiruma, sest tolmul oli kombeks ribide vahele pidama jääda ning selle sealt kättesaamine polnud just kõige lihtsam tegevus.
  Nüüd oleme aga ringiga kuue-seitsmekümnendates tagasi. Selle vahega, et värvid on veelgi kirkamad ja mustrid tugevamad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.