Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedulaste VP Market tõusis siinsel odavkettide turul teiseks

  Leedu kaubanduskontserni VP Market teatel kasvas ettevõte käive Eestis tänavu kolme kvartaliga ligi seitse korda võrreldes sama ajavahemikuga mullu. Samas oli aastataguse seisuga avatud seitse kauplust, praegu tegutseb Eestis leedulaste 22 odavat T-Marketit. VP Marketi hinnangul on poeketi osakaal siinsel esmatarbekaupade turul kasvanud aastaga 5,5 protsendini.
  OÜ VP Market tegevdirektori Egidijus Aleinikovase sõnul aitasid käivet kasvatada nii uute kaupluste lisandumine, uute klientide leidmine kui ka soodsad hinnad. Ta lisas, et tarbijad on uued T-Marketid hästi omaks võtnud ning tekkinud on lojaalne ostjaskond. Tänavu plaanib VP Market avada Eestis veel neli kauplust.
  Lääne- ja Ida-Virumaal ning Tallinna piirkonnas VP Marketiga rinda pistva, samuti odavama hinnataseme poolest tuntud OG Elektra omanik Oleg Gross ütles, et T-Market on Säästumarketist tugevam konkurent just rohkem idapiiri pool, olles väga populaarne vene keelt kõnelevate inimeste seas. ?Sillamäel eriti, see on puhas vene linn,? märkis ta.
  Veerandsaja kauplusega OG Elektra üheksa kuu netokäive oli 545 miljonit krooni, kasvades aastaga 26 protsenti. Gross möönis, et T-Market läheb küll tema ettevõttest mööda, kuid samas on juba täheldada leedulaste algse agressiivsuse taandumist ning mõningast hinnatõusu ketis. ?Vaatame, mis edasi saab. Ega nad kedagi sellega ära ei tapa,? lisas ta.
  Rimi Balticu kontserni kuuluv Säästumarket teatas hiljuti täpsemaid üksikasju avaldamata, et 47 kauplusega odavpoeketi kolmanda kvartali käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 11%. Mullu kolmandas kvartalis oli Säästumarketi käive ligi 525 miljonit krooni ning poeketi aastakäive kokku pea 2 miljardit krooni.
  Nii Säästumarket kui ka OG Elektra plaanivad sarnaselt VP Marketiga uute kaupluste avamist, kuid seda mitte nii tempokalt kui Leedu kontsern.
  VP Marketi kontserni üheksa kuu käive kokku ulatus 16,9 miljardi kroonini. VP Marketil on 325 kauplust, neist 195 töötab Leedus, 95 Lätis, 22 Eestis, 8 Rumeenias ja 5 Bulgaarias.
 • Hetkel kuum
Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Nasdaq 100 kannatas kuu suurima languse käes
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Soome tarbijad said kulutusteks veidi julgust juurde
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.

Olulisemad uudised

Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.