Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konverentsikeskuse asemele kirikuruumid

  Tallinnas Toompea 3 asuv renoveerimist vajav hoone, kuhu ärimees Martin Napa tahtis ehitada suure konverentsikeskuse, on saanud endale uue valdaja Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku näol.
  Tegemist on sama majaga, mille pärast OÜ Harjuorg juhatuse esimees Napa aasta alguses Vabaduse väljaku uue detailplaneeringu protestis, kuna selle elluviimisel poleks autoga majale ligi pääsenud. Nüüd on aga maja koguduse käes, kes plaanib pärast renoveerimist sealsetesse ruumidesse oma kantselei viia.
  ?Sellest mõttest loobunud pole, aga sinna tulevad uued koostööpartnerid,? vastab Napa küsimusele, mis konverentsikeskuse plaanist saanud on. Tema häälest on tunda, et kõne ja küsimus tulid ootamatult ning soovimatult. Millise hinna eest Napa 1200 ruutmeetri suurusest majast loobus, ta öelda ei taha, viidates, et kuna teiste asjaosalistega pole numbri avalikustamises kokku lepitud, ei oleks õige seda öelda. Küll aga avaldab ta lootust, et mingi konverentsikeskus majja ikkagi tuleb. ?Minu arusaamist mööda tulevad mõlemad,? sõnab ta.
  Kristliku Nelipühi Kiriku peapiiskopi Ago Lilleoru prioriteedid on aga teised. ?Sinna tuleb meie kirikukeskus,? sõnab ta kindlalt, andes mõista, et konverentsikeskus on sekundaarne.
  ?Maja on keskus, seal on kantselei ruumid ja Tallinna koguduse asjad, saali osa on plaanitud nii välja arendada, et seda on võimalik kasutada kontsertide läbiviimiseks,? räägib ta, lisades, et on ka tähtis, et Tallinna linn sellest mingit kasu saaks.
  ?Me ostame selle täiesti ära,? annab ta mõista, et partnerlus koguduse ja Martin Napa vahel on ehk vale sõna. Kui palju maja renoveerimine maksma läheb, Lilleorg öelda ei oska, maja hinnaks ütleb ta aga 45 miljonit krooni.
  ?Umbes 45 miljonit,? kinnitab koguduse liige Riho Vaher, kes peab koguduse vanade majade müügi üle läbirääkimisi. ?Võib-olla,? rõhutab Vaher. Keskturu läheduses asuvad Mardi tänav 9 maja, kus on sees üürnikud, ja samal tänaval asuv number 11 maja, kus on praegune koguduse kantselei, võidakse maha müüa, kuid ei pruugita.
  Kui palju nelipühi kirik kahe maja eest kokku saab, Vaher öelda ei tahtnud, kuid sõnas, et raha läheks müügi korral uue kirikukeskuse renoveerimiseks. Toompea 3 maja ostuks tuli raha teiste Mardi tänaval asuvate kinnistute müügist, kohalikelt ja välisannetajatelt ning natuke võetakse Vaheri sõnul ka pangalaenu.
  Küsimusele, mis juhtub Mardi 9 maja praeguste elanikega, oskab vastata koguduse piiskop Ago Lilleorg. ?Seda saab siis otsustada uus omanik, vaevalt on see siis meie kompetentsis.?
  Protestantlikud lahkusulised, kelle õpetus lähtub uuest testamendist.
  Usuvad Jeesus Kristuse peatset taastulemist, maailmalõppu ja tuhandeaastast rahuriiki. Liikumine tekkis 1901 Kansases (1903. aastal Californias) USAs ja lagunes siis mitmeks sektiks.
  Nelipühilus jõudis Eestisse Peterburi kaudu möödunud sajandi alguses.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Läti tanklaketi Virši tugevad tulemused rõõmustavad investoreid jätkuvalt
Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikate kaupleja Virši-A kasvatas esimesel poolaastal müügitulu 60% ning EBITDA kasvu on ettevõttel ette näidata üle 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikate kaupleja Virši-A kasvatas esimesel poolaastal müügitulu 60% ning EBITDA kasvu on ettevõttel ette näidata üle 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.