Sirje Niitra • 7. detsember 2005 kell 22:00

Enne valimisi tuleks tehingud keelata

Teade Viimsi valla eelmise valitsuse suuremahulisest maakantimisest pole kuigi üllatav, sest ennegi on vana võim enne lahkumist võtnud veel, mis võtta andnud. Juriidilisest on kõik tõenäoliselt korras, tõdeb ka uus vandeadvokaadist vallavanem Urmas Arumäe. Küll tema juba teab, kuidas asjad käivad. Ehk juhtub koguni ime ja Arumäel õnnestub tehtu oma ametioskustele toetudes tagasi pöörata, aga eriti sellele loota vist ei maksa.

Ikka ja jälle oleme kuulnud, kuidas kohaliku omavalitsuse juht enne oma ametiaja lõppu on premeerinud endale ustavaid alluvaid kopsaka rahasummaga või maksumaksjaile kuuluva vara võileivahinnaga maha parseldanud. Selle vastu aitaks väga lihtne samm. Nimelt tuleks mõni aeg enne valimisi keelata kõik tehingud omavalitsuse varaga, samuti preemiate maksmine.

Hetkel kuum