19. detsember 2005 kell 22:00

BMIG vähendas osalust Baltikas

Kui 5. detsembril oli BMIG käes 1 326 447 Baltika aktsiat, siis praeguse seisuga on Baltika juhtkonnale kuuluval osaühingul 1 284 980 Baltika aktsiat.

?Tegemist ei olnud müügiga,? selgitas Baltika juht ning BMIG osanik Meelis Milder. Nimelt soovis üks kaasinvestor, kes oli BMIGs asutamisest saadik sees olnud, oma Baltika aktsiaid tagasi saada. ?Ja BMIG pidas võimalikuks tema poolt investeeritud kogus arvele kanda.?

Baltika finantsjuhi Ülle Järve sõnul andsid osanikud 2002. aastal BMIG-le aktsiaid laenuks, et BMIG saaks alustada oma tegevust. Seega oli osa BMIG-le kuuluvaid aktsiaid BMIG osanike poolt laenatud. ?Nüüd oli BMIG-l võimalus osanikule aktsiad börsivälise tehinguga tagastada.? Kellele need tagastati, Baltika juhtkond ei öelnud.

Autor: Lauri Matsulevit?

Hetkel kuum