Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pankade omanikest on saanud ülevõtmiskandidaadid

  ?Täpsemalt öeldes arvan, et Sampo kontsernist võidakse üle võtta pangandusteenused ja elukindlustusteenuste üksus, aga mitte kahjukindlustuse üksus If P&C,? kommenteeris Äripäevale Soome eQ Banki analüütik Bengt Dahlström.
  Ta lisas, et võimalikud ülevõtjad võivad olla Rootsi ja laiemalt kogu Skandinaavia pangad, nagu Swedbank, Danske Bank, SEB, Handelsbanken või Norske Bank.
  ?Sampo üksuste ülevõtmine võib toimuda isegi vaatamata sellele, et need üksused ei ole hetkel Sampo grupi juhi Björn Wahlroosi sõnul müügiks,? ütles Dahlström.
  Dahlströmi hinnangul on nende spekulatsioonide põhjus tõsiasi, et suurtel Põhjala pankadel on läinud väga raskeks kasvada koduturul ja teistel Skandinaavia turgudel ilma ülevõtmisteta. Seda kinnitab tema sõnul ka Danske Banki otsus laieneda Iirimaale ja Põhja-Iirimaale.
  Norra panga Norske Banki juht on väljendanud suurt soovi kasvada Rootsis ning teha seda just ülevõtmise teel.
  ?Sampo on tõesti ainuke suur Soome pank, mis on huvitav ülevõtmiskandidaat. Teised Soome pangad kuuluvad juba suurematesse gruppidesse, näiteks on Okobank osa OP panga grupist ja Nordea Finland kuulub Nordea gruppi,? kommenteeris ta.
  Ka SEB ja Swedbank võivad Dahlströmi sõnul olla võimalikud ülevõtmiskandidaadid, kuigi mõlema panga omanikestruktuur võimaldab uueks omanikuks saada ükskõik millisel pangal.
  Hetkel on SEB suuromanik Rootsi rikkaim perekond Wallenbergid ja Swedbanki suuromanikud on mitmed hoiupangad. ?Samas ei ole nende Rootsi pankade puhul võimalik vaenulik ülevõtmine,? ütles Dahlström. Analüütikul on hetkel Sampo panga aktsiale soovitus ?kogu? ja hinnasiht on 14,7 eurot.
  ?Selline spekulatsioon pole meile mingi üllatus, oleme harjunud sellega, et aeg-ajalt kerkivad esile kuulujutud,? selgitas Sampo grupi kommunikatsioonijuht Hannu Vuola. Ta lisas, et kui selles jutus vastaks midagi tõele, oleks nad sellest juba ka Helsingi börsile teada andnud.
  ?Oleme ausad ja näeme, et ühel päeval tulevikus võivad Sampo kontsernis aset leida mõningased strukturaalsed muudatused,? märkis Vuola.
  ?Meie pank ei kommenteeri kunagi analüüse, spekulatsioone või muud infot, mis puudutab seda, et meie võime olla sobiv ülevõtukandidaat. Kui midagi taolist peaks juhtuma, hoiame oma kommentaarid ja seletused hilisemaks,? kommenteeris teemat Swedbanki investorsuhete juht Jonas Blomberg.
  ?Eks selliseid jutte on kaua räägitud,? selgitas tagasihoidlikult SEB Ühispanga Fondide juhatuse liige Sven Kunsing. Ta lisas, et Rootsis on näiteks pankasid, millel puudub normaalne väljund Soome turul ja Sampo pakuks seda neile.
  Lisaks on Euroopas ja mujal maailmas pankasid, millel pole head väljundit rikastele Põhjamaade turgudele ega ka kiirelt arenevatele Balti riikide ja Ida-Euroopa turgudele, mida võiksid pakkuda nimetatud Rootsi pangad.
  ?Nii et kõik on võimalik, välistada ei saa midagi,? kommenteeris Kunsing.
 • Hetkel kuum
Schenker Baltikumi juht: logistikasektoris on keerulised ajad alles ees
Tavapärane konkurents ja turureeglid ei pääse logistikas esile, sest ärikeskkonda suunatakse regulatiivselt väga jõuliselt, kirjutab Schenker Baltikumi peadirektor Janek Saareoks värskes Äripäeva Infopanga logistikasektori konkurentsiraportis ilmunud kommentaaris.
Tavapärane konkurents ja turureeglid ei pääse logistikas esile, sest ärikeskkonda suunatakse regulatiivselt väga jõuliselt, kirjutab Schenker Baltikumi peadirektor Janek Saareoks värskes Äripäeva Infopanga logistikasektori konkurentsiraportis ilmunud kommentaaris.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
USA tugev tööjõuturg pani aktsiaturud langema
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Eelmise aasta küberprohmakad: lekkisid nii Smartpost kui ka pangad Libaarved viisid firmadest kümneid tuhandeid eurosid
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.