Baltikat toetas tugev müügikasv

Raivo Sormunen 09. jaanuar 2006, 00:00

Baltika aktsia sulgus möödunud reedel 12,99 eurol (203,25 kroonil) ehk vaid ühe eurosendi jagu madalamal senisest rekordilisest sulgemistasemest. Ettevõtte (spekulantidest) aktsionäride jaoks oli aga nädal närvesööv.

Kui 2006. aasta esimestel kauplemisminutitel käis aktsia ära oma kõigi aegade kõrgeimal 13,10 euro (204,97 krooni) tasemel, siis sealt alates kuni neljapäeva hommikuni võeti möödunud aasta Tallinna börsi parimast väärtpaberist massiivselt kasumit, vedades nii aktsia 11,90 euro (186,20 krooni) tasemeni.

Kuid piisas vaid poolteistest päevast, et Baltika taas 13eurose hinnatasemeni osta.

Aktsiat toetas kaks uudist.

Neljapäeval kordas investeerimispank LHV aktsiale antud pikaajalist ostusoovitust hinnasihiga 14 eurot (219,05 krooni) ning möödunud reedel tuli ettevõte välja korralike detsembrikuu müüginäitajatega. Kui aasta keskmine jaemüügi kasv on Baltikal püsinud 30% ringis, siis viimasel kuul ulatus see koguni 40 protsendini. Ettevõte pidas ka ise seda oma müügiraportis väga tugevaks näitajaks. Lisaks oli positiivne, et selle aasta esimesel poolel lubatakse jätkata laienemist Balti riikidest märksa suurema potentsiaaliga Ukraina ja Venemaa turgudele.

Hoolimata suhteliselt stabiilselt liikunud hinnast, oli möödunud nädalal näha nõrkust Tallink Grupi aktsia vastu. Reedel sulgus väärtpaber 4,90 eurol (76,67 kroonil) ehk 0,8% miinuses.

Sellest madalamal tasemel on aktsia sulgunud vaid korra - 21. detsembril.

See nädal võib aktsiale olla raske, kuna Citigroupil pole nüüdsest vaja teha enam tehinguid, mis stabiliseeriksid või toetaksid aktsia hinda. Möödunud nädala neljapäeval ilmunud Soome majanduslehe Kauppalehti börsi avakommentaaris isegi spekuleeriti, et tugiostude toetuse kadumine võib Tallinki aktsia osas müügisurvet tugevdada.

Samas sellest ehk olulisemad on Tallinki majandusaasta esimese kvartali tulemused, mis Äripäevale teadaolevalt peaks avaldatama jaanuari keskel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing