Sillamäe-Kotka laevaliini avareis toimub 17. veebruaril

ÄP 13. jaanuar 2006, 00:00

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul saab uue liini avamine teoks tänu Sillamäe ja Kotka sadama ning linnavõimude koostööle.

"Operaatorina usume liinil nii kaubaveo kui ka reisijate liikumise potentsiaali. Ida-Virumaa on suure turismipotentsiaaliga piirkond ja kuigi kõik asjad ei juhtu kohe täna, on trend siiski positiivne," rääkis Rihvk.

Kotka sadama juhataja Kimmo Naski sõnul on uus laevaliin suur võimalus kõigile osapooltele.

Esialgsete plaanide kohaselt on Sillmäe-Kotka liini sõidugraafikus mõlemast sihtsadamast kuus väljumist nädalas. Rihvk lisas, et detailne sõiduplaan, reisijate, sõidukite ning kauba üleveo hinnad on täpsustamisel ning selguvad lähiajal.

Liinil hakkab sõitma Silja Line'ilt ostetud 1977. aastal Norras ehitatud reisi- ja kaubalaev Vironia, mis on 158 meetrit pikk ja 21,6 meetrit lai. Varem Star Windi nime kandnud Vironia mahutab kokku 370 reisijat ning 940 liinimeetrit sõidukeid. Kajutikohti on alusel kokku 56, kiirust suudab laev arendada 18,5 sõlme.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing