Uus kuukiri asub töösturi käsutusse

Ain Alvela 01. veebruar 2006, 00:00

Austatud lugeja! Tunnen sinus ära ettevõtja, kelle firmas luuakse päevast päeva ja aastast aastasse üht või teist liiki väärtusi, mida me ehk igapäevaselt küll ei näe ega märka, mis aga ometi kõikidele väga ja väga korda lähevad. See on toodang ja, sõltumata selle iseloomust, on see tõepoolest väärtus. Väärtus, tänu millele majandus kosub, riigi alustoed kindlamaks muutuvad, Eesti maine paraneb ja kokkuvõttes meist igaühe elujärg helgemaks saab.

Loodus ei salli tühja kohta. Nii üllatav, kui see ka on, aga meediamaastikul siiski leidus see tühi koht, sest kodumaa töösturile suunatud teemad olid siiani ajakirjanduse poolt katmata. Just sellepärast potsatabki täna ja sel aastal veel viiel korral Äripäeva lugeja postkasti koos põhilehega ka Tööstuse kuukiri, milles praktilist lugemist nii klassikalises mõttes tööstuse ja tootmise kõige erinevamatest valdkondadest, aga oma leiab kindlasti ka põllumajandustootja ning metsamees.

Käesolevas vihikus kirjutab Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Jüri Riives, et masina-, metalli- ja aparaaditööstuse ettevõtete kogutoodang ületas tunamullu 20 miljardi krooni piiri, kusjuures see moodustas üle 30 protsendi Eesti ekspordist. Sektor annab tööd umbes 33 000 inimesele. Ilmselt enam-vähem samamoodi iseloomustaksid oma valdkonna ettevõtteid ka toiduainetetööstuse, rõivatööstuse, trükitöösturite jt erialaliitude juhid. Ja neil on kõikidel õigus. Töötlev tööstus on pärast aastaid kestnud mõõna taas jalad alla saanud, vedades tõusuteele kaasa ka teised sidusvaldkonnad, näiteks põllu- ja metsamajanduse.

Ja mis saab selle kõige juures olla veel kindlam kui teadmine, et tootmise hoogustumisega peab paratamatult kaasas käima keskkonnakaitse ja loodushoid.

Tööstuse lisa on ellu kutsutud, et kõiki neid teemasid luubi all hoida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing