Rootsi peaminister Göran Persson pakub George Bushile naftasõltuvusest võõrutuse retsepti

ÄP 07. veebruar 2006, 00:00

"Osa sellest, mis me teeme, võiks pakkuda lahendusi ka USA-le," ütles Persson ajalehele New York Times.

Rootsi, nii nagu USA president oma viimases aastaaruandekõnes, on seadnud konkreetseid eesmärke fossiilsete kütuste tarbimise vähendamiseks. Aastaks 2020 tahab Rootsi järsult sõltuvust vähendada.

Erinevus USAga on see, et Rootsi rõhutab keskkonnakaalutlusi ja uusi ärivõimalusi. "Minu rõhuasetus on kliimamuutusel, temal ei ole," ütles Persson, võrreldes oma energiapoliitikat Bushi omaga. "Minu rõhuasetus on ärivõimalustel, temal mitte," lisas Persson.

Rootsis on tuhanded majaomanikud asendanud õliküttel katlad puidugraanuleid kasutavate kateldega. Viimastel aastatel on kütteõli müük vähenenud 85%. Ligi 450 tanklas saab tankida ka piirituskütust - aastaks 2010 peab see arv kasvama 2400-le. Saab ja Volvo on turule toonud alternatiivkütusel sõitvad autod - tänu maksupoliitikale on piirituskütus bensiinist kolmandiku võrra odavam ehkki selle tootmine on 40% kallim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing