Eesti Telekomilt üllatav tehing

Peeter Teder 27. veebruar 2006, 00:00

Tallinna börsi üllatas neljapäeval hiigeltehing Eesti Telekomi aktsiaga, milles vahetas omanikku 2,4 mln aktsiat. Aktsia hind tehingus oli 121,26 krooni (7,75 eurot). Tehingut nii ostja kui ka müüja poolt vahendanud Hansapank ei soovinud toimunut kommenteerida. Hiigeltehing viis Telekomi aktsia käibe 344 miljoni kroonini. Aktsia sulgus 121,73 krooni (7,78 euro) tasemel, plussis 0,4 protsenti.

Aktsionäre, kes saaks nii palju aktsiaid korraga müüa, on Eesti Telekomil vaid neli. Arvestades, et Eesti riik ei ole aktsiaid müümas ja et TeliaSonera on teatanud, et on viimasel ajal aktsiaid juurde ostnud, jääb järele kaks aktsionäri: Deutsche Bank ja Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Kuna aga SEB pole ilmselt Hansapanga klient, olen üsna kindel, et müüjaks oli Deutsche Bank (ja ostjaks TeliaSonera). See, et tuumikomanik on aktsiaid kokku ostmas, on tugeva toetuse märk. Ilmselt näeb TeliaSonera, et riigi osalust ei õnnestu veel omandada ja nii otsitakse teisi võimalusi osaluse suurendamiseks. Aktsia ei lange ilmselt praeguselt tasemelt, sest teatakse ostja olemasolust.

Samas ei ole ka teised investorid peale TeliaSonera aktsiaid juurde ostmas, mis jätab hinna liikuma üsna kitsasse vahemikku.

Üks suurtehing 200 000 aktsiaga tehti ka Tallinkis. Aktsia hinnaks tehingus oli 72,60 krooni (4,64 eurot). Tehing viis aktsia kogukäibe 33 mln kroonini. Tallinki aktsia hind tõusis 0,4 protsenti ning maksis 72,60 krooni (4,64 eurot).

Miljonikroonise käibekünnise ületasid veel Tallinna Vee ja Baltika aktsiad. Baltika aktsia kosus kolmapäevasest langusest ja oli 1,9 protsendiga põhinimekirja suurim tõusja. Aktsia sulgus 226,88 krooni (14,50 euro) tasemel. Baltika sai üle kolmapäevasest korrektsioonist ja näitas tugevuse märke. Sellises valguses võib aktsia hind isegi vaikselt edasi ülespoole tiksuda.

Neljapäeval teatas Merko Ehitus oma majandustulemused. Aastane kasumikasv oli 50 protsenti ja IV kvartali kasumikasv 30 protsenti. Need on head näitajad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing