Kohus arutas altkäemaksu võtmises süüdistatava Rein Orusaare kokkulepet

Gert D. Hankewitz 05. mai 2006, 15:37

Harju Maakohus arutas täna altkäemaksu ja pistise võtmises süüdistatava Tallinna Ülikooli kinnisvaraosakonna ehitusspetsialisti Rein Orusaare juhtumit.

Arutluse all on Orusaare, Põhja ringkonnaprokuröri Kadi Välingu ja kaitsja Raul Ainla vahel sõlmitud kokkulepe. Kui kohus selle kinnitab, siis ootab Orusaart viie aasta pikkune vangistus, millest tal tuleb reaalselt vanglas veeta aasta ja neli kuud. Ülejäänud karistusaeg tuleb tal kanda kaheaastase katseajaga. Orusaar kaotab kolmeks aastaks õiguse töötada haldamis-, juhtimis- või järelevalveülesannetega seotud ametikohal. Lisaks peab Orusaar maksma riigi tuludesse ebaseaduslikult omandatud 144 459 krooni ja 7500 krooni sundraha.

Koos Orusaarega sõlmisid prokuröri ja oma kaitsjatega kokkuleppe ka altkäemaksu vahendamises ja ametialasele võltsimisele kaasaaitamises süüdistatav Sergei Martõnov (51), altkäemaksu vahendamises ja dokumendi võltsimises süüdistatav Danil Buslovitš (26), altkäemaksu andmises süüdistatav Jaan Räni (40), dokumendi võltsimises süüdistatav Toomas Ild (37) ning kaks firmat- AS Riigel ja OÜ B M Partnerid, keda süüdistatakse juhatuse liikme kaudu pistise või altkäemaksu andmise vahendamises.

Kokkuleppe kohaselt ootab Ildi rahatrahv 17 600 krooni, ülejäänud süüdistatavaid erineva pikkusega tingimisi vangistus. AS Riigelit ootab kokkuleppe kohaselt 120 000 krooni ja OÜ-d B M Partnerid 170 000 krooni suurune trahv.

Kohus kuulutab otsuse 10. mail.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing