Euroopa börsid rõõmustavad USA pärast

26. september 2006, 12:19

Dallase föderaalreservi presidendi märkus,
et USA majandus on jätkuvalt tugev, on aidanud täna Euroopa börsid mõõdukale
tõusule.

"Turul ollakse väga mures Ühendriikide tarbijate kulutamistempo vähenemise pärast. Pangajuhi kommentaar rahustas mõningal määral neid hirme,” ütles uudisteagentuurile Bloomberg F C Asset Management Euroopa turgude strateeg Peter Jarvis.

Dallase föderaalreservi president Richard Fisher ütles eile, et hoolimata kinnisvaraturust, kus on toimumas tõsine korrektsioon, on USA majandus terve ja jõuline. Fisheri kommentaar aitas tõsta Ühendriikide turgu laialt kajastava S P 500 indeksi viimase viie aasta kõrgeima tasemeni.

Investoritel pole täna olnud aega muretseda ka Saksamaa ärikliima indeksi pärast, mis langes septembris kolmandat kuud järjest. Samas Ifo indeksi langus oli mõnevõrra väiksem, kui analüütikud olid prognoosinud.

Tõusu on vedanud tehnoloogiasektor, mis on majanduskasvu tempost kõige enam sõltuvuses. Nokia on alustanud börsipäeva 0,9% tõusuga (15,30 euroni) ja Euroopa suurim mikrokiipide tootja STMicroelectronics on 1,9% plussis (13,23 eurol).

Tõusu veab ka toorainesektor, kuna metallide ja nafta hind on keeranud suuna üles. Kaevandussektori aktsiad Rio Tinto ja BHP on tõusnud vastavalt 2,6% ja 2,5%. Naftasektori liidrid BP Plc ja Royal Dutchi on lisanud oma kontole veidi üle poole protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing