Ülemiste keskuses saab oma hingeõhu CO sisaldust mõõta

Kadi Heinsalu 27. oktoober 2006, 13:34

Laupäeval avatakse Ülemiste keskuses suitsetamisvastase näituse raames
suitsetamisest loobumise nõustamise kabinet, kus saab mõõta ka oma hingeõhu CO
sisaldust,kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Tavaliselt meditsiiniasutuste juures paiknev kabinet on kaubanduskeskuses avatud kõikidele huvilistele kell 12.00-18.00.

Nõustamiskabinetis saavad huvilised infot tubakast loobumise võimaluste ja abivahendite kohta, head nõu, kuidas suitsetamist maha jätta ja kuidas vältida selle juurde tagasipöördumist ning ülevaate kohtadest, kust võib hilisema nõustamisvajaduse korral abi saada.

„Improviseeritud nõustamiskabinetis saavad suitsetamisest loobuda soovijad peale kõikvõimalike näpunäidete mõõta ka CO sisaldust väljahingatavas õhus, näha seda, mis ladestub suitsetaja kopsudesse ja palju muud,“ ütles suitsetamisest loobumise nõustaja doktor Tiiu Härm.

Suitsetamisvastane näitus pannakse üles veel kolme suurde kaubanduskeskusse. Suitsetamisest loobumise nõustamiskabinet hakkab plakatinäitusega kaasa liikuma ja on igas näitusepaigas avatud ühel päeval nädalas.

Näituse eesmärgiks on tuletada inimestele meelde tubaka laastavat mõju nende tervisele ning teavitada, et tubakas ei kahjusta mitte ainult suitsetajat ennast, vaid ka tema lähedasi. Samuti mõjutab suitsetamine negatiivselt inimese sotsiaalset staatust.

30. oktoobrist 5. novembrini on suitsetamisvastane näitus avatud Kristiine kaubanduskeskuses, nõustamiskabinet töötab 4. Novembril. Edasi liigub näitus ja nõustamiskabinet Tartusse ja Narva.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2006, 13:33
Otsi:

Ava täpsem otsing