3. november 2006 kell 15:35

Siseaudit: maa-ameti sisekontroll on piisav

Keskonnaministeeriumi pressiesindaja Manuela Pihlap ütles, et kuigi auditi kohaselt on kontrollsüsteemid piisavad ja efektiivsed, teeb siseaudiitor siiski vahetusmenetluse regulatsiooni kohta paar ettepanekut, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Pihlapi sõnul ei ole hetkel veel võimalik auditit avalikustada, kuna sellele ei ole kommantaari andnud maa-amet.

Auditi eesmärk oli anda hinnang maa-ameti looduskaitseliste piirangutega kinnistute vahetamise 2005.-2006. aasta menetluste sisekontrollisüsteemi olemasolule ja õigusaktides kehtestatud nõuetele vastavusele.

Auditi koostas keskkonnaministeeriumi siseauditi osakonna juhataja Tiina Mitt, kes on endine rahvaliitlane.

Riigiprokuratuur pidas seoses võimaliku korruptsioonijuhtumiga maa-ametis 4. oktoobril kinni maa-ameti peadirektori Kalev Kanguri.

5. oktoobril algatas endine rahvaliitlasest keskkonnaminister Villu Reiljan Kanguri suhtes distsiplinaarmenetluse seoses looduskaitseliste piirangutega alade riigile kuuluvate kinnistute vastu vahetamise menetlustega. Menetlust viib läbi keskkonnaministeeriumi siseauditi osakond.

Hetkel kuum