Kanadas tarvitab ligi 1500 inimest kanepit legaalselt

14. november 2006, 15:47

Kanadas on juba ligi 1500 inimest, kellel
on ametlikult lubatud tarvitada marihuaanat meditsiinilistel eesmärkidel.

Kaks Kanada professorit võitlesid kohtus välja õiguse tarvitada narkootilist ainet õppeasutuste territooriumil. Kõrgkoolid peavad nüüd võimaldama neile ka vastavad hästi ventileeritavad ruumid, vahendas Tarbija 24.

Tänu marihuaana kasutamise legaliseerimisele meditsiinilistel eesmärkidel saavad Kanada kõrgkoolide õppejõud endale lubada seda, millest nii mõnedki nende üliõpilased võivad vaid unistada.

Yorki Ülikooli kriminalistikaprofessor Brian MacLean ja Toronto Ülikooli filosoofiaprofessor Doug Hutchinson kannatavad krooniliste haiguste all, mis põhjustavad pidevaid valuaistinguid. Professor MacLean'i sõnul ei suuda ta ilma "ravimita" mõtestatult ja produktiivselt töötada.

Marihuaana kuulub enamikus riikides, kaasa arvatud Kanadas, nende ainete nimekirja, mida on keelatud nii levitada kui säilitada. Samal ajal peavad paljud spetsialistid seda ainet tõhusaks valuvaigistiks ja antidepressandiks, millel puudub rida raskeid kõrvalmõjusid, mis on iseloomulikud traditsioonilistele meditsiinilistele preparaatidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2006, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing