Börsil oli kümme miljonäri

Tõnis Oja 28. november 2006, 00:00

Tallinna börsil oli eile kümme üle miljoni krooni suuruse päevakäibega aktsiat. Suurima, 13,8 miljoni krooni suuruse käibe tegi Baltika aktsia, mille hind kerkis 0,75 protsenti 315,28 kroonini.

Enim, 5,04 protsenti kerkis Eesti Ehituse aktsia, mille hind sulgus 172,89 kroonil, käive oli veidi alla kolme miljoni krooni. Võrreldes avaliku esmaemissiooniga, mis toimus pool aastat tagasi, on väärtpaber kallinenud 92 protsenti.

Nagu eilsest Äripäevast selgus, ei piisanud sellest aga Rootsi investeerimisfondile East Capital, kuulutamaks ehitusfirmat selle aasta parimaks avalikuks esmaemissiooniks Ida-Euroopas. Selleks sai hoopis Olympic Entertaiment Group, mille aktsia hind kerkis täna 3,57 protsenti 113,44 kroonini. Olympicu käive oli 6,7 miljonit krooni, olles sellega suuruselt teise käibega aktsia. Võrreldes esmaemissiooniga, on väärtpaber kallinenud 55 protsenti, börsile minekust on aga Olympicul ka möödas vaid veidi üle kuu aja.

East Capitali Balti fondil on oluline osalus terve rea Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aktsiates. Nii on nad ühed suuremad Tallinna Kaubamaja ja Merko Ehituse suuremad aktsionärid ning aktsiaraamatu järgi on nad kommivabriku Kalev suurimad omanikud. Tõsi, tegelikult on kommivabriku suurim omanik Oliver Kruuda, aga tema osalus ettevõttes hajub Tere ASi, OÜ Linderin Grupi ning teiste ettevõtete kaudu. (Niipalju siis börsiettevõtte läbipaistvusest Tallinna börsil.) Kalevi aktsia hind, mis liikus võrreldes reedese sulgemishinnaga 3,1protsendilise languse ning 4,3protsendilise kerkimise vahel, sulgus 25,19 kroonil ehk 0,62 protsenti eelmisest sulgemishinnast kõrgemal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing