• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  NATO uus eesmärk - energiajulgeolek

  Harri Tiido sõnul, kes on Eesti esindaja NATO juures, on teema tegelikult üleval olnud juba aastaid. "Sellele on pööratud palju tähelepanu, kuid NATO saab tegelda vaid sõjalise kaitsega," rääkis Tiido eile Riias. Teisisõnu saavad
  NATO väed küll kaitsta sadamaid, torusid vms, kuid ei saa langetada poliitilisi otsuseid. Neid peaks Tiido sõnul tegema Euroopa Liit. "See on üks teema, kus NATO ja Euroopa Liit peaksid koostööd tegema. Seepärast on Eesti rõhutanud sellise koostöö vajadust," ütles Tiido.
  NATO tippkohtumise eel Riias korraldatud konverentsil kutsus USA senaator Dick Lugar NATOt üles võtma suuremat rolli energiajulgeoleku tagamisel. "NATO peaks kindlaks määrama, milliseid samme allianss on valmis astuma kui Poolat, Saksamaad, Ungarit, Lätit või mõnd muud liikmesriiki peaks ähvardatama niisamuti kui Ukrainat," tsiteeris Lugarit agentuur Reuters.
  Riia kohtumise eel kinnitas ka NATO peasekretär Jaap de Hoop, et "energiajulgeolek on NATOt puudutav teema". Peaminister Andrus Ansipi sõnul pikemate aruteludeni Riias sel teemal siiski ei jõutud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Euroopa aktsiaturgudel korralik kukkumine
Euroopa aktsiaturud langesid täna enam kui nädala madalaima tasemeni, kõige enam kukkusid tehnoloogiasektori aktsiad, sest USA riigivõlakirjade tootluse kasv jätkub, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud langesid täna enam kui nädala madalaima tasemeni, kõige enam kukkusid tehnoloogiasektori aktsiad, sest USA riigivõlakirjade tootluse kasv jätkub, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.