K-rautakesko toetab poole miljoniga Meistrite hoovi valmimist

01. detsember 2006, 13:14

Täna pärastlõunal allkirjastavad 500 000
krooni suuruse toetuslepingu Tallinna vanalinnas asuv kunsti- ja käsitöökeskus
Meistrite hoov ning ehitus- ja sisustusmaterjalide kauplustekett K-rautakesko.

Poole miljoni krooni suurune toetus Vene tänav 6 asuvale kinnistule võimaldab alustada viimast suurt sammu unikaalse kunstnike ja käsitööliste hoovi kordategemisel, teatas Meistrite hoov.

Meistrite hoovi asjaajamisega juba 13 aastat ja ehitamisega viimased 6 aastat tegelenud ehtekunstnik Jaan Pärna sõnul on selle ajaga täielikult korda tehtud seitse hooviga piirnevat maja ning jäänud on viimase, linna ühe vanima hoone restaureerimine.

“On suur rõõm, et saame uue aasta alguses asuda lihvima oma hoovi pärli, 13. sajandist pärit hoonet,” sõnas Pärn. “Olen südamest tänulik toetajatele ning loodan hoone lõplikku valmimist kahe aasta jooksul.”

Meistrite hoovi suursponsoriks hakkava K-rautakesko kauplusteketi juhi Raul Kadaru sõnul sündis toetusidee soovist aidata kaasa inimeste isetegemise rõõmule. “Meistrite hoovi idee kattub suuresti meie sooviga pakkuda oma klientidele ideid ja lahendusi isetegemiseks,” kinnitas ta. “Meistrite hoovi tegevus on sedavõrd sümpaatne, et tahame oma lubaduse mõistet laiendada – luua linlastele koha, kus nad saavad võimaluse meisterdada, maalida ja luua nii tarbe- kui kunstiesemeid, mida kodus teha ei saaks. Ja seda kõike hubases ning loomingulises keskkonnas tõeliste käsitöömeistrite juhendamisel.”

Tulevikus on Jaan Pärna nägemuses Meistrite hoovis kindel koht neljale-viiele professionaalsele kunstnikule-meistrile, kelle töökoha kõrval koht õpipoisi jaoks. Sel suvel töötas hoovi külalisateljees Eesti kultuuriministeeriumi vahendusel esimene külaliskunstnik, härra Baldemor Filipiinidelt, kelle isikunäitus peeti rahvusraamatukogus.

Meistrite hoovi vanima hoone restaureerimisega alustatakse 2007. aasta kevadel, töid hoovi renoveerimisel jätkab OÜ Hard-Restauraator. Jaan Pärna hinnangul läheb kogu töö maksma veel vähemalt 4,5-5 miljonit krooni. Lisaks Rautakesko poole miljoni krooni suurusele abile allkirjastatakse täna ka 100 000 kroonine toetusleping Soome õigusabifirmaga Legistum Oy ja sama suure summaga jätkab toetust MC Kasiinod. Ülejäänud raha loodab Meistrite hoov kokku saada oma majandustegevuse ja majutusteenuse pakkumise kaudu. Samuti on Jaan Pärna sõnul teretulnud uued abistavad käed, kes Meistrite hoovi senisest tegevusest rõõmu tunnevad ja oma abi võimalikuks või lausa vajalikuks peavad.

K-rautakesko on ehitus- ja sisustusmaterjalide kett, mis täna tegutseb kahe kauplusega Tallinnas ning ühega Tartus ja Pärnus. Lisaks Meistrite hoovile on ettevõte aastaid toetanud Kauni Kodu konkurssi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2006, 13:09
Otsi:

Ava täpsem otsing