Gea Velthut-Sokka • 4. detsember 2006 kell 7:36

Kalev maksis Inreko Pressi eest pool miljonit krooni

AS Kalev ostis Donatas Narmontilt ja Indrek Schwedelt ajakirju kirjastava Inreko Pressi 532 998 tuhande krooni eest, selgub väärtpaberite keskregistri tehingustatistikat vaadates.

1. detsembril on kolmandiku Inreko Pressi akstiatega tehtud tehing 132 999 krooni eest, 29. novembril on kaks kolmandikku aktsiatest omanikku vahetanud 399 999 krooni eest. Narmontilr kuulus firmast kaks kolmandikku, Schwedele kolmandik.

Inreko Pressil oli eelmise aasta lõpu seisuga 1,3 miljonit krooni kahjumit, selgus firma majandusaasta aruandest. Kuigi firma teenis 2005. aastal ligi 17 000 krooni kasumit oli eelmiste perioodide kogunenud kahjum 1,3 mln krooni ja omakapital oli negatiivne.

ASi Inreko Press peamised tegevusalad on kirjastamine ning avalike- ja pressiürituste korraldamine. Aktsiaselts kirjastab ajakirju ja raamatuid, tuntumad väljaanded on "Sporditäht" ja "Ärielu".

Hetkel kuum