Palmaru ähvardas Orsent-TV laimu eest kohtusse kaevata

21. detsember 2006, 12:53

Kultuuriminister Raivo Palmaru helistas
esmaspäeval isiklikult Orsent-TV juhatuse liikme mobiilile ning ähvardas võtta
telekanalilt ringhäälingu luoa ning telekanali kohtusse kaevata "teda puudutava
laimu levitamise eest".

Esmaspäeval 18.12.2006 a. helistas kultuuriminister Palmaru isiklikult Orsent-TV juhatuse liikme Taisja Titova mobiiltelefoniile. Palmaru asus ründavas ja ebaviisakas toonis ähvardama Orsent-TV juhatuse liiget Taisja Titovat ringhäälingu loast ilma jätmisega, samuti lubas ta telekanali laimu eest kohtusse kaevata, teatas Orsent-TV.

"Olgu teie telekanali videosalvestus ja kirjalikud seletused juba täna õhtul minu kabinetis laual," sõnas karjuvas toonis kultuuriminister Eesti vanima kaabeltelevisiooni juhatuse liikmele mobiilile helistades. "Küsisin ministri käest, milles asi, kuid selget ja arusaadavat vastust ei saanud. Jäi mulje, et härra minister ei andnud oma käitumisest aru." lausus ministrilt kõnet ootamatult saanud Titova.

"Ta ikka rõhutas telefoniotsas, et keegi on talle öelnud, et me oleme teda laimanud ja vargaks nimetanud. See käitumine ei olnud ministri positsiooni kohane," ütles mitukümmend aastat televisiooni ja ajakirjandusega tegelenud Titova."Palmaru kõne meenutas mulle nõukogude aega, millal pidid kõik ajakirjandusega tegelevad inimesed pidevas hirmus toimetama, et nüüd helistab järsku keegi kompartei aparaadist ja kutsub käskivas kõneviisis vaibale täidesaatva kommitee majja mõne parteile ebasoovitatava informatsiooni kajastamise pärast. Paistab, et vanad kommunistlikud töömeetodid on Palmarule endiselt südamelähedased" lausus telekanali juht.

Tema sõnul, hämmastas kõige rohkem see, et iseseisva Eesti kultuuriminister sekkub isiklikult sõltumatu telekanali igapäeva töösse kasutades sealjuures ähvardusi ja süüdistusi. "Ametlikul vestlusel on teatud eetika printsiibid. Kultuuriminister ei toetunud faktidele vaid toetus kuulujuttudele - keegi on kusagil talle midagi öelnud. Palmaru isegi ei teadnud öelda, millisse saatega on tegemist ja mis teda konkreetselt meie kanali töös marru ajas, kuid tema jutt oli äärmiselt ebaviisakas" lisas Taisja Titova.

Taisja Titova oletas, et võttes arvesse ministeeriumi kirjas nõutud eetriaja piire, võis Palmarut marru ajada 12.12.2006a. telekanali üks populaarsemaid saateid "Kuvalda", mis ilmub Orsent-TV otse-eetris igal teisipäeval, kus saatejuhid Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne käsitlesid Sakala keskuse võimaliku mahalammutamise teemat ja mis ilmus kordusena pühapäeva 17.12.2006 a. õhtul."Kuvalda on ilmunud meie eetris juba kaks aastat ning selle autorid Nikolai Stelmach ja Indrek Raudne on Orsent TV koosseisuvälised toimetajad. Nii saatejuhtide, kui ka saatesse helistatavate televaatajate arvamus ei pruugi kokku langeda juhatuse omaga", - teatab Orsendi juhatuse liige Taisja Titova mainides, et tema küll ei ole 17.12.2006 a. Orsendi TV eetris ühtegi Palmarut laimavat videolõiku näinud, kuid arvab, et Raivo Palmaru hakkab sellegi poolest otsima põhjusi telekanalile probleemide tekitamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2006, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing