Swedbank rekordil

Raivo Sormunen 14. veebruar 2007, 00:00

Deutsche Bank tõstis eile Swedbanki aktsia Stockholmi börsil rekordtasemeni.

Hommikupoolikul käis aktsia 278,5 Rootsi kroonil, hiljem andis väärtpaber hinda veidi käest. Deutsche Bank tõstis Swedbanki hinnasihi 263 kroonilt 294 kroonini lootuses, et möödunud nädalal toimunud TAS-Kommerzbanki ost peaks panga pikaajalisele kasvule kasuks tulema.

Swedbank maksis Ukraina panga eest 985 miljonit dollarit (11,9 mld kr). Ehkki Hansapanka hindas Swedbank kahe aasta eest viis ja pool korda kõrgemalt, oli tegemist päris krõbeda hinnaga. TASi möödunud aasta kasum jäi alla 8 miljoni euro, samas kui Hansapanga aastakasum oli ülevõtu ajal 183 miljonit eurot. Kui ülevõetud Ukraina pangal oli 100 000 jaeklienti, siis Hansapanga Grupil oli kliente kakskümmend viis kord enam. Hansapanga 8,2 miljardi eurose bilansimahu kõrvale on TASil panna 90% väiksem number.

Aga ühinemise positiivsesse mõjusse usutakse. Pärast Hansapanga ülevõtmist on Swedbanki väärtusele tulnud otsa praktiliselt juba kolmveerand.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing