26. veebruar 2007 kell 8:40

Arnold Rüütel töötab ÜRO Unitari vanemeksperdina

Eesti eelmine president Arnold Rüütel töötab alates jaanuarist ÜRO Unitari eriülesannetega vanemeksperdina.

President Arnold Rüütel ütles oma uut ametit tutvustades, et on saanud volitused töötada eriülesannetes vanemeksperdina ÜRO peasekretäri asetäitjalt Marcel A. Boisardilt mullu detsembris ja võtab oma uut tööd täie tõsidusega.

Rüütli sõnul on tema töö seotud rohkem ekspertiisi ja kogemuste edastamisega Kesk- ja Ida-Euroopas, kus ta püüab kaasa aidata mõningate riikide edasisele demokratiseerumisele ja integreerumisele Euroopasse.

"Eestil on meie naaberiikide suhtes olemas teatud arengueelised, sealhulgas e-valitsemise alal, mis seab meile ka kohustusi," lausus Rüütel. "Kuigi seda üleliia rõhutada ei armastata, võlgneme oma edu eest paljuski tänu meid viimase 15 aasta jooksul abistanud ja meid koolitanud välisekspertidele. Nüüd aga on meie endi kord aitada neid, kes on meist mingil põhjusel maha jäänud, õppides kogemustevahetuse kaudu samal ajal jätkuvalt ka ise," nentis Rüütel.

Arnold Rüütel lisas, et tal on heameel, et samaaegselt tema asumisega ÜRO UNITAR teenistusse alustas Tallinnas tööd UNITAR CIFAL keskus. "Loodetavasti saan oma tähelepanekutega olla toeks ka Tallinna CIFAL keskusele, kuhu sidavad eelseisvatel aastatel õppima ja kogemusi vahetama kohalike omavalitsuste esindajad sadadest linnadest kokku paarikümnest riigist," rääkis Rüütel.

Hetkel kuum