• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaal pole sanktsioone kerge kehtestada

  Indrek Luukas, kes pärast isa Aadu Luukase surma kogu tema äri üle võttis, on arvamusel, et ilma Venemaa enda ettevõtete ahistamiseta pole sanktsioone võimalik rakendada.
  "Mõistagi ei saa kunagi midagi välistada. Kuid mis puudutab Venemaalt läbi Eesti kulgevat kütusetransiiti, siis ei saa siin päevapealt midagi muuta. Lätis ja ka Peterburi lähemates sadamates pole veel selliseid võimsusi, et siiani läbi Eesti kulgenud transiit mujale suunata."
  Venemaalt tulevaid kütusevooge vahendava ASi Tarcona juhatuse esimees Sulev Loo lisas, et transiidi tõkestamine lööb ühtemoodi nii Vene kui ka Eesti ärimehi. "Ja mitte ainult. Eeskätt annab see hoobi nendele tööinimestele, kes on transiidiettevõtetes hõivatud."
  Transiidiäris aastaid tegutsenud Eesti-Vene suhete asjatundja Raivo Vare siiski ei välistanud lühiajaliste, kuni kuu kestvate majandussanktsioonide rakendamist Eesti suhtes. Ilmselt tulevad sellest võidukalt välja need, kelle sidemed Moskva võimuringkondadega on tugevamad.
  Küsimusele, kas tema Vene partnerid on talle seoses Eesti sündmustega helistanud, vastas Silmet Grupi juhatuse esimees Tiit Vähi: "Mitte ainult nemad. Meil oli äsja kohtumine Hongkongi äridelegatsiooniga, kellega leppisime kokku võimalikus koostöös. Kui ma järgmisel päeval tahtsin konkreetsetes asjades hakata kokku leppima, küsiti minu käest: mis te arvate, kuidas nädalalõpu sündmused on meie koostööle mõjunud? Kui ma ütlesin, et paari kuuga on asi lahenenud, siis kuulsin vastuseks, et siis räägimegi paari kuu pärast."
  Selle taustal köidab tähelepanu Venemaa ühe rikkaima mehe Aleksei Mordašovi äsjane otsus müüa oma 50protsendiline osalus Severstaltransis, mille tütarettevõtted E.O.S. ja Spacecom tegutsevad just Eestis ning mille üks tütreid Balttransservice teenindab suurt osa Venemaalt Eestisse suunduvaid transiitvedusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.