21. mai 2007 kell 11:15

Purjus reisijad süütasid Regina Baltical kajuti

Tallinki Stockholmist Riiga suunduval reisilaeval Regina Baltica süütasid kaks meest ööl vastu esmaspäeva oma käsutuses olnud kajuti, tänu meeskonna operatiivsele tegutsemisele tuli kajutist kaugemale ei levinud ja kustutati kiiresti.

Reisijad evakueeriti kolmelt lähimalt tekilt ning keegi intsidendis kannatada ei saanud, teatas Tallinki pressiesindaja.

21. mail kell 3:36 Läti aja järgi reageerisid laeva sillas viienda teki ühe kajuti tuletõrjeandurid ning kohale saadetud turvamees tuvastas kajutist koridori imbuva suitsu. Koheselt evakueeriti kajutis viibinud inimesed ning alustati kõikide 4., 5. ja 6. tekil viibinud inimeste evakueerimist.

Laeva tuletõrjerühmade abil saadi kajutipõleng kell 3:48 kontrolli alla ning likvideeriti täielikult kella 3:50ks.

Laevas viibivaid inimesi informeeriti pidevalt olukorrast ning paanikat ei tekkinud. Antud reisi ajal viibis laeval kokku 535 reisijat ja 135 meeskonnaliiget.

Kajutis elanud kahe mehe sõnul olid nad ise kajutis lahtise tule süüdanud, mis nende kontrolli alt väljus. Mõlemal mehel tuvastati alkoholijoove. Juhtumi üksikasju hetkel veel täpsustatakse, mõlemad mehed antakse Riiga jõudes üle politseile.

Tallinki reisilaev M/S Regina Baltica sõidab alates 2006. aasta aprillist liinil Riia-Stockholm.

Hetkel kuum