31. mai 2007 kell 13:07

Ivari Padar: luksuskaubad tuleks maksustada

Rahandusminister Ivari Padar peab õigeks automaksu sisseseadmist ja luksuskaupade maksustamist.

Rahandusminister Ivari Padar ütles Maalehele antud intervjuus, et luksuskaubad võiks maksustada. "Luksuskaupade maks on jätkuvalt aktuaalne ja mina isiklikult pooldan seda. Leian, et ületarbimine tuleb maksustada," ütles minister.

Autode erisoodustusmaksust rääkides nentis minister, et see jääb autoarmastajatest koalitsioonikaaslaste pärast endisele tasemele. "Kui inimene kasutab autot erasõitudeks, peaks ta selle eest maksma. Olukorras, kus igal aastal registreeritakse kümneid tuhandeid sõidukeid ja mida võimsam mootor, seda parem, oleks siiski vaja seda valdkonda reguleerida. Seda enam et autode ostmine suurendab meie väliskaubanduse defitsiiti," ütles Padar.

Hetkel kuum