Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Rimi Eesti peakokk Vambola Moores soovitab
1 sl toiduõli
1 sibul
200 g šampinjone või kukeseeni või õrnalt soolatud riisikaid
4 keskmist tomatit
50 g naturaalset määrdejuustu
Valmistusviis
1. Prae peeneks hakitud sibul ja seened pannil õliga kuldkollaseks.
2. Lõika tomatitel ülemine (sabaga) ots maha, uurista sisu välja.
3. Sega jahtunud seene-sibulasegu määrdejuustuga ja täida sellega tomatid.
4. Lao tomatid grillahju restile, pane kaas peale ja grilli nõrgal kuumusel 10 minutit. Vahepeal pintselda tomateid õliga.
5. Kaunista maitserohelisega.
4 suurt ja hästi
pestud kartulit
toiduõli
köömneid, soola
Valmistusviis
1. Keeda kartulid nõrgas soolvees poolpehmeks.
2. Lõika need 2 cm paksusteks viiludeks, maitsesta soolaga.
3. Purusta või haki lõikelaual noaga köömned peenemaks ja raputa kartuliviiludele.
See on oluline, et nende maitse paremini esile pääseks.
4. Lase maitsestatud kartulitel tunnike marineerida ja grilli seejärel sarnaselt lihatoodetega.
4 mitte päris küpset banaani
1 dl peenestatud tumedat šokolaadi
1 dl röstitud pähkleid purustatuna
4 sl vedelat mett
Serveerimisel 1 l vaniljeplombiiri
Valmistusviis
1. Lõika banaanikoorde ja viljalihasse pikisuunas sügav sisselõige. Täida see šokolaadi, pähklite ja mee seguga.
2. Keera banaanid fooliumisse ja grilli keskmisel kuumusel 10-15 minutit. Võid grillida ka otse restil.
3. Küpseta, kuni banaanikoored muutuvad mustaks.
4. Serveeri vaniljejäätisega.
Autor: ÄP