Eksootika tuleb koju kätte

Mari Hiiemäe 20. juuli 2007, 00:00

Tegemist on suurejoonelise show-trupiga, mis pakub ehedat eksootikat. Kehamaalingutega kaetud esinejad tantsivad aborigeenide rituaalseid tantse ning mängivad sinna juurde rahvuslikke pille, nagu didgeridoo ja mitmesugused trummid. Descendance panustab etnilisele autentsusele, kuid esinemine on samas peenelt lihvitud professionaalne tantsuetendus.

Eksootikaelamus Descendance'i esinemisest on pealtvaatajale garanteeritud.

Metsikutest tantsunumbritest ning ehedatest muusikapaladest kokkupõimitud kava sarnaneb rituaaliga, mille käigus saab pealtvaataja võimaluse piiluda harjumatusse, kuid väga põnevasse tavandimaailma.

Descendance hoiab elus aborigeenide originaalset kultuuripärandit, mida ehedal kujul sellises mahus tänapäeval enam ei eksisteeri. Seda põnevam on vaatajal Descendance'i vahendusel sellest osa saada. Liiatigi veel Eestis, mille elanikel on aborigeenide etnokultuurist üleüldse vaid ähmane ettekujutus.

Descendance on ülinõutud trupp kogu maailmas ning ühtlasi enim väljaspool kodumaad rändav kultuurikollektiiv Austraalias. Descendance'i esinejad on andnud tuhandeid kontserte kõikides maailmajagudes ning suurema osa aastast liiguvad asjaosalised

mööda mõjukaid festivale või organiseerivad mahukaid tuure. Et ürgne show lõpuks ka Eestisse jõuaks, on korraldajad trupiga sidet pidanud juba neli aastat.

Eestis antakse kuus etendust, millest vabaõhuüritustena on planeeritud kaks. Vastavalt ümbritsevale keskkonnale muutub pisut ka esinemiskava.

Kontserdi produtsent Merle Kollom arvab, et õues toimuvatest etendustest saab publik ilmselt mõjuvama elamuse, kuna ümbrus mängib saadava mulje juures üsna arvestatavat rolli. "Emotsioon on teine," arvab Kollom "On ju samamoodi vahe sees, kas tantsida rahvatantsu õues kiigeplatsil või näiteks Vanemuse kontserdimaja laval."

Siseruumides toetavad Descendance'i show'd valgustus ja dekoratsioonid, õues annab lisaefekti originaalilähedasem atmosfäär. Vabaõhuesinemistel on Kollomi sõnul plaanis teha ka elavat tuld. "Kui ikka jõgi voolab ja vuliseb, lõke põleb ja nad paljajalu liivas tantsivad, on see väga efektne," ütleb Kollom.

Kollektiiv esitab kogu muusika loomulikult vaid naturaalpillidega ning mingeid häälitsusi lindi pealt ei tule. Kõik, mis toimub, on läbinisti naturaalne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing