9. august 2007 kell 8:09

Gaasilõhnaline kinnisvaraarendus

AS Propaan nurjas kava ehitada Tallinnas ärimajad gaasimahutite külje alla. Pärast seda saatis linnavalitsus firmasse tehnokontrolli, kirjutas Eesti Ekspress.

Kui Peterburi maanteest veidi lennujaama pool, aadressil Gaasi 6 asuvad gaasimahutid õhku lendaksid, tuhastuks saja meetri raadiuses kõik, 200 meetri raadiuses elulootust poleks – see oleks nn surnud tsoon.

470 meetri raadiuses viibivate inimeste elu oleks põletushaavade tõttu ohus, nõnda väidab ekspert Rain Kurg.

ASi Propaan 500 tonni vedelgaasi mahutavad, kuni kolme sentimeetri paksused eriterasest tsisternid on rajatud arvestusega, et vähemalt 200 meetri raadiuses mahutitest ei ole “võõraid objekte”.

Tallinna linnavalitsus kehtestas aga mullu juunis detailplaneeringu, millega arendusfirma Baltreal sai loa ehitada kõrval olevale maatükile viisteist kahe- kuni viiekorruselist tootmis- ja ärihoonet - lähimad hooned asuksid mahutitest vaid 64 meetri kaugusel.

Propaan vaidlustas detailplaneeringu kohtus ning sai õiguse, Tallinna halduskohus keelas ehitada maju 200 meetri raadiuses. “Inimeste ohutuse ja vara kaitse eesmärk kaalub kohtu arvates avaliku huvina selgelt üles eraomanikust arendaja majandusliku huvi ehitada võimalikult suures mahus täis oma kinnistud,” märkis kohus.

Baltreal kaebas otsuse edasi.

Tallinna linnavalitsus saatis tänavu juunis “igaks juhuks” gaasifirmale kaela Tehnilise järelevalve inspektsiooni, selgus, et kõik on korras lisaks korrasolevatele paberitele on ettevõttes tööl 30aastase staažiga spetsialistid –gaasiseadmete järelevaatajad, kes omavad vastavaid pädevustunnistusi.

Hetkel kuum