Agnes Ojala • 11. august 2007 kell 8:19

Mehhiklane tõukas Bill Gatesi maailma rikkaima inimese troonilt

Ajakirja Fortune andmetel on maailma rikkaim inimene nüüd Mehhiko telekomimogul Carlos Slim Hel?, kel varandust miljard dollarit enam kui Microsofti juht Bill Gatesil.

Liibanoni immigrandi poja Slimi varandus on viimase kahe aasta jooksul Wall Street Journali andmetel teinud hiiglasliku hüppe, 20 miljardilt ligi 60 miljardile dollarile peamiselt tänu monopolide tekitamisele telekomivaldkonnas, kirjutas Päevaleht Online.

Mehele kuuluvad Mehhikos sidevõrku opereeriv firma Telmex, mobiiliettevõtte Telcel ja Ladina-Ameerika suurim mobiilsideoperaator America Movil.

Lisaks sidefirmadele on Slimil kokku 200 ettevõtet alates restoranikettidest, lõpetades pankadega. Kolme poja isa ärid moodustasid riigi 1,13 triljoni dollari suurusest sisemajanduse koguproduktist eelmisel aastal viis protsenti ja nende väärtus küündis kolmandikuni Mehhiko aktsiaturust.

Hetkel kuum